A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ІРЦ Іллінівської ОТГ

Новини

Дата: від до Скинути

Ми відповідаємо за тих, кого приручили.

6 жовтня у рамках пойстіно діючої онлайн платформи  з соціально- емоційної підтримки дітей "Я все можу" відбулась зустріч з вихованцями різних громад, що знаходяться під опікою Іллінівського ІРЦ. Темою зустрічі стало формування свідомого ставлення до тварин. Фахівчиня Тетяна погибила знання дітей з історії виникнення цієї пам'ятної дати, що присвячена захисту тварин, наголосила на причини, які зумовили і передували її виникненню та утвердженню на міжнародному рівні. Разом закріпили знання щодо піклування за тваринами, правила поводження із безпритульними тваринами, корекційно-розвитковою спрямованістю заняття стали розвиток дрібної моторики та зв'язного мовлення, розвиток критичного  та асоціативного мислення, а також розвиток всебічнообізнаної, толерантної, милосердної особистості дитини 

14:38 06.10.2023

Всесвітній день захисту тварин

Щорічно,  4 жовтня відзначається всесвітній день захисту тварин. Нажаль, у сучасному суспільстві  фіксуються дедалі більше випадків жорстокого поводження із тваринами. Фахівці  Іллінівського ІРЦ повели пропедевтичні бесіди, пояснили учням, що жорстокість по відношенню до тварин - неприпустима. Корекційною спрямованістю занять стало саме виховання відповідальності за життя  тварин,  а також розуміння того, що "Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив" (за казкою-притчею А. де Сент-Екзюпері "Маленький принц")

17:12 04.10.2023

З днем захисників та захисниць України !

1 жовтня 2023 року українці відзначають день захисників та захисниць України, а також свято Покрови Пресвятої Борогодиці. Фахівці Іллінівського ІРЦ разом із вихованцями долучилися до вшанування героїв України, що боронили та продовжують захищати українську державу від російської агресії.  День захисників та захисниць України ніколи не буде традиційним святом з гуляннями та веселощами. Для українців ця дата — можливість вшанувати воїнів будь-якої статі, що захищають незалежність та суверенітет рідної Батьківщини. Цього дня прийнято згадувати не лише героїв сьогодення, які щодня боронять кордони нашої держави від країни-агресора, але й ветеранів Другої святової війни, наших предків козаків, які виборювали право на незалежність. Нову дату обрали зовсім невипадково. Споконвіку Пресвята Божа Матір була захисницею воїнів-захисників. Разом з усіма українцями, вихованці та фахівці Іллінівського ІРЦ просять Пресвяту Богородицю подарувати мир Україні та захистити її кордони від ворогів і зберегти життя кожного нашого воїна. 

15:12 29.09.2023

Діти України за МИР!!!

22 вересня в рамках діючої онлайн платформи "Я все можу" фахівець Іллінівського ІРЦ Анастасія Бажанова провела розважальний захід з метою соціально - емоційної підтримки  підопічних Іллінівського ІРЦ , що присвячений міжнародному  дню миру.  Говорили про сумне і про веселе, про сподівання та мрії, і як виявилося, - найголовніша мрія всіх дітей - це мир на рідній Україні. Фахівчиня Анастасія поглибила знання дітей про історію виникнення свята, познайомила із головними символами та пам'ятками, що символізують мир. Засобами арт - терапії знижували рівень тривожності дітей, а також намалювали голубів миру - щоб якнайскоріше почути ... війна ЗАКІНЧИЛАСЬ! 

14:19 22.09.2023

21 вересня - міжнародний день миру

Міжнародний день миру є схваленим ООН святом, яке відзначається щорічно 21 вересня. Він присвячений миру у всьому світі, а саме відсутності війни та насильства. Фахівці (консультанти) спільно з учнями традиційно долучились до святкування. Були проведені тематичні бесіди та онлайн-квести, головна мета, яких проілюструвати цінність миру в усьому світі, а найголовніше - в Україні.

16:57 21.09.2023

Професійне співробітництво та якість організації навчання осіб з ООП

20  вересня відбувся постійно діючий семінар «Професійне співробітництво та якість організації навчання осіб з ООП».  «Стратегії підтримки осіб з особливими освітніми потребами у воєнний та післявоєнний час» для керівників та педагогічних працівників СЗЗСО, ЗЗСО, ЗДО, ЗПО, ПТО, ІРЦ. Одним з питань семінару стало висвітлення  міжвідомчої співпраці та підтримки осіб з ООП на рівні громади. Доповідь з цього питання підготувала директорка Іллінівського ІРЦ Тетяна Разумова.

15:06 20.09.2023

Співпраця Іллінівського ІРЦ із ЗЗСО № 15 Білозерської міської ради.

Фахівці (консультанти) Іллінівського ІРЦ сумісно з педагогами ЗЗСО № 15 Білозерської міської ради провели зустріч команди психолого педагогічного супроводу з метою висвітлення освітніх маршрутів дітей з ООП ЗЗСО № 15, розглянули нагальні питання для вирішення, були озвучені намічені цілі та завдання щодо позитивної динаміки навчання учнів з ООП.

10:28 19.09.2023

Сумісна робота Іллінівського ІРЦ та Зорянського ЗЗСО

Сумісна робота фахівців (консультантів) Іллінівського Ірц та педагогічного колективу Зорянської ЗЗСО  під час засідань команд психолого педагогічного супроводу дітей з ООП носить інформаційно-аналітичний, консультативний, просвітницький та настановчий характер щодо побудови та реалізації ІПР та ІПН кожної дитини з ООП з метою реалізації прав дитини на отримання якісної освіти.

11:45 18.09.2023

"Вбережи власне життя!" - поради захисників

15 вересня в рамках постійно діючої онлайн платформи Іллінівського ІРЦ "Я все можу" щодо  соціально-емоційної підтримки дітей з ООП був проведений захід присвячений правилам поводження із вибухонебезпечними предметами, правилам безпечної поведінки  під час обстрілів міста чи  селища громади з урахуванням досвіду захисників України. Учням було предемонстровано пізнавально-навчальні ролики, обговорений алгоритм дій в різноманітних небезпечних ситуаціях, а також поговорили про те, як швидко позбутися паніки і відчуття страху в критичній ситуації.

12:59 15.09.2023

Ключові засади взаємодії Іллінівського ІРЦ та ЗЗСО № 18 Білозерської міської ради

15 вересня в межах робочої зустрічі команди психолого-педагогічного супроводу фахівців (консультантів) Іллінівського ІРЦ та педагогічного колективу  ЗЗСО № 18 Білозерської міської ради  були розглянуті попередня мета, цілі та  результати запланованої навчальної  роботи з учнями з ООП.

10:58 15.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень