A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ІРЦ Іллінівської ОТГ

Новини

Дата: від до Скинути

Важливо!!!Використовуємо правильну термінологію в інклюзивній освіті

Інклюзивну освіту часто сприймають виключно як навчання дітей з інвалідністю. Але це стереотип: поняття інклюзивної освіти значно ширше. Її базова концепція — дотримання прав усіх дітей без винятку на здобуття якісної освіти. Дитиною з особливими освітніми потребами вважається дитина, яка потребує додаткової підтримки в освітньому процесі. Це можуть бути діти з інвалідністю, біженці, діти, які належать до етнічних, релігійних і мовних меншин, діти із захворюваннями ВІЛ/СНІД, сироти тощо. Навіть дитина, яка лише на певний час випала з освітнього процесу через хворобу або інші причини, на якийсь період теж стає дитиною з особливими освітніми потребами.

09:05 06.11.2023

Мова наша - солов'їна...

Традиційно, щоп'ятниці проводяться заняття з соціально - емоційної підтримки дітей. Цього тижня фахівці (консультанти) продовжили тему плекання поваги і бажання спілкуватися рідною, українською мовою серед  дітей з ООП. На  занятті розвивали  логічне і творче мислення; виховували  любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до українського народу, бажання розмовляти рідною мовою; навчали дітей розуміти і збагачувати активний словниковий запас рідною мовою, формували  розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна, як держава!

15:37 03.11.2023

Національний радіо диктант 2023

27 жовтня в Україні відзначається День української писемності та мови. Гарною традицією стало написання всеукраїнського національного радіо диктанту єдності. Фахівці Іллінівсткого ІРЦ також долучись до цієї традиції.

11:50 27.10.2023

Дитячий аутизм: що потрібно знати і як допомогти.

Дитячий аутизм: що потрібно знати і як допомогти Під час війни в Україні діти з хворобами аутичного спектра особливо вразливі. Такі діти вкрай залежні від усталеного режиму, який часто порушується через повітряні тривоги. Крім того, діти з РСА мають сенсорну гіперчутливість, тому відчувають сильний дискомфорт під час сирени — що вже казати про вибухи та обстріли.

16:00 25.10.2023

Онлайн-майстерня «Використання інтерактивних технологій в роботі корекційного педагога»

23 жовтня відбулась онлайн-майстерня «Використання інтерактивних технологій в роботі корекційного педагога» для вчителів-дефектологів та вчителів-логопедів закладів освіти.

11:35 23.10.2023

Сакральні традиції українського народу.

Традиційно, щоп'ятниці відбуваються заняття з соціально-емоційної підтримки дітей з ООП в рамках онлайн - платформи "Я все можу". Цієї п'ятниці заняття було присвячено плеканню до шанування народних звичаїв та традицій хлібопекарства. Вихованцям розказали про сакральне значення хлібу у побуті українців, про важливість шанування традицій хлібопекарства.

14:50 20.10.2023

Соціально-емоційна підтримка дітей з ООП

Традиційно, щоп'ятниці фахівцям Іллінівського ІРЦ проводяться заняття із соціально-емоційної підтримки дітей з ООП в межах онлайн платформи "Я все можу". Цього разу говорили про почуття та емоції. Особливо зараз, у період військового часу, важливо приділяти увагу почуттям дітей. На онлайн занятті виконували вправи на опанування власних негативних емоцій, перетворювали їх на позитивіні. Розвивали мовлення та критичне мислення. Вчились відмежовуватися від власних  поганих думок та нав'язливих думок оточення, що можуть спричинити емоційний дисбаланс.

14:51 13.10.2023

10 жовтня день психічного здоров’я або ментального здоров’я

День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримки людей з подібними захворюваннями.

11:05 10.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень