A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ІРЦ Іллінівської ОТГ

Новини

Дата: від до Скинути

День Конституції святкують вихованці Іллінівського ІРЦ

Щороку в  Україні 28 червня відзначають державне свято - День Конституції. Приєдналися до святкування і вихованці Іллінівського ІРЦ. Фахівці-консультанти провели пізнавально-розвивальні заняття метою яких було поглиблення знань про історію нашої держави.  Узагальнили та систематизивували знання про Конституцію України - як головний закон України, що має найвищу юридичну силу і встановлює засади політичної, правової та економічної систем нашої  держави. 

15:49 28.06.2023

Безпечне літо для дітей з ООП в умовах військового стану.

Літні канікули — важливий час для поновлення сил і оздоровлення, особливо для дітей з ООП. Оскільки відпочиватимуть наші діти в умовах воєнного часу, фахівці - консультанти Іллінівського ІРЦ склали  " підказку безпечного літа" для дітей з ООп та їхніх батьків: потовторили  основні правила пожежної, газо-, електро- безпеки, безпеко поводження біля водоймищ та закріпили правила дорожнього руху. Детально обговорили правила поводження під час сигналів повітряної тривоги, правила поводження під час вибухів. Корекційно -розвиткові заняття спрямували на зміцнення загальної моторики, розвитку дрібної моторики, розвивали пізнавальну сферу, говорили про важливість зміцнення емоційного стану.

13:49 23.06.2023

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни

Щороку 22 червня Україна згадує про мільйони людей, що полегли  під час Другої світової війни . У цей день по всій країні проводилися зустрічі з ветеранами, благодійні акції та хвилини мовчання - все для того, щоб більше наша країна не дізналася, що таке, коли батьки ховають дітей.

13:04 22.06.2023

"Ти як?" - проєкт, спрямований на формування культури піклування про ментальне здоров'я, реалізовано за підтримки ВООЗ

В Україні стартував проєкт «Скажи чесно, ти як?», розроблений за підтримки ВООЗ у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. У ньому українські зірки та телеведучі відверто розповіли про відчуття та емоції, які переживають через повномасштабне вторгнення.

11:36 21.06.2023

Дорослі і діти! Обережно !!! Міни!!!

В наш час тема вибухонебезпечних предметів набула особливої актуальності, тому фахівцям Іллінівського ІРЦ  вкрай важливо донести до дітей та їхніх батьків  інформацію з цього питання. ,  Тема мінної небезпеки буде актуальною ще довгий час, тому важливо надати всю необхідну інформацію аби вберегти життя і здоров'я дітей з ООП.

10:13 20.06.2023

Тиждень професійної (професійно-технічної) освіти в Іллінівському ІРЦ

Тиждень присвячений темі професій провели фахівці Іллінівського ІРЦ.  Вихованці закріпили і узагальнили знання про  види професій, їхнє  значення у житті людини; розв’язували математичні задачі, які пов’язані з профорієнтаційною спрямованістю, а також розглядали  різновиди мистецьких творів, вчилися  використовувати інформаційні технології для отримання потрібної інформації. Головна корекційно - розвивальна мета занять - навчити дітей  орієнтуватися у світі професій, володіти умінням розв’язувати задачі професійної спрямованості та  продовжувати взаємодіяти з іншими дітьми у колективі. Розвивали сприйняття монологічного мовлення ( через казку, вірш, розповідь), навчилися використовувати інформацію, отриману з відомих та запропонованих іншими джерел (книги, фільми тощо)

14:23 16.06.2023

Тиждень дружби святкує Іллінівський ІРЦ.

На цьому тижні фахівці Іллінівського ІРЦ присвятили заняття формуванню, закріпленню поняття дружби.  Разом з вихованцями центру відвідали чарівну «Країну Дружби» розмірковували про доброзичливі стосунки між людьми, а також говорили про незвичайну дружбу людей і тварин. Не забули про корекційне спрямування занять: розвивали дрібну та загальну моторику, рухову активність, збагачування мовлення, розвивали психічні функції: пам'ять, увагу,  мислення. І найголовніше чому навчилися і що зрозуміли «Хочеш мати друга – навчись бути другом»  за В. О. Сухомлинським

14:23 09.06.2023

Засідання психолого педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами

26 травня в Іллінівському  опорному закладі загальної середньої освіти з поглибленим вивченням іноземних мов відбулися підсумкові засідання Команд психолого-педагогічного супроводу. На засіданніх було здійснено моніторинг індивідуальної програми розвитку дітей та виконання індивідуальних навчальних планів дітей з ООП. Засідання Команд супроводу відбувалося спільно з фахівцями ІРЦ Іллінівської сільської ради, які надали низку методичних рекомендацій щодо моніторингу корекційної роботи учнів з ОПП та відповіли на питання педагогічних працівників.

08:14 27.05.2023

22 травня 2023 року в онлайн-режимі відбулися підсумкові засідання команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП, які здобувають освіту в Зорянському ЗЗСО Іллінівської сільської ради

22 травня 2023 року в онлайн-режимі  відбулися підсумкові засідання команди психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП, які здобувають освіту в Зорянському ЗЗСО Іллінівської сільської ради

15:05 22.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень