A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ІРЦ Іллінівської ОТГ

Коли батькам звертатися за допомогою до психолога?

Дата: 20.02.2024 13:33
Кількість переглядів: 11

Оцінюючи психічне здоров’я дитини, оцініть чотири ключові аспекти її життя – навчання, поведінку, самопочуття та стосунки. Важливо відзначити зміни в поведінці та емоційному стані дитини протягом останніх шести місяців, порівняно з її ровесниками, оскільки це може свідчити про можливі проблеми, з якими зіткнулась дитина.

  1. Навчання. Перевірте, як дитина дає собі ради у навчанні. Якщо ви помічаєте труднощі через непосидючість, неуважність або низьку успішність, це може свідчити про можливі проблеми з концентрацією уваги чи навчальних здібностях. Звернення до психолога може допомогти виявити причини і розробити стратегії покращення навчального процесу.
  2. Поведінка. Враховуйте поведінкові аспекти у школі, вдома та в інших місцях. Якщо дитина виявляє неслухняність, впертість, можливо краде чи обманює, порушує правила чи має проблеми із вживанням психоактивних речовин, це може бути сигналом для консультації з психологом, який може допомогти вам і дитині розібратися з причинами проблемної поведінки, побудувати план втручань.
  3. Самопочуття. Спостерігайте за емоційним станом дитини. Якщо вона більшу частину дня пригнічена, заняття, які їй колись приносили задоволення, перестали радувати, можливо виявляє намагання завдати собі шкоди, це може бути ознакою емоційних труднощів. Психолог може допомогти вам і вашій дитині зрозуміти та висловлювати свої емоції в добрий, безпечний спосіб.
  4. Стосунки. Оцініть стосунки вашої дитини в сім’ї та з друзями. Труднощі в стосунках чи проблеми виховання можуть вказувати на потребу в психологічній підтримці. Якщо дитина чується гіршою або уникає спілкування з іншими, це може вимагати уваги та допомоги фахівця.

Важливо пам’ятати, що у більшості випадках, при зверненні до фахівця, в роботу залучені і батьки і дитина. Звертайте увагу на зміни в будь-якій із цих областей протягом тривалого періоду часу. Якщо ви помічаєте труднощі, не соромтеся звертатися до психолога для допомоги. Раннє виявлення та втручання може сприяти поліпшенню психічного здоров’я вашої дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень