A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ІРЦ Іллінівської ОТГ

6 порад, як пережити критичний період так, щоб зберегти душевні сили

Дата: 15.11.2022 11:25
Кількість переглядів: 22

6 порад, як пережити критичний період так, щоб зберегти душевні сили

1. Дотримуйтесь розпорядку життя.  Розміренне життя, в якому є звичні події та ритуали створюють острівець психологічної безпеки. Зберігаючи  обраний режим дня, ви демонструєте іншим і, що головне, самому собі, що ви сильні , стійкі та життєздатні. При цьому ви заявляєте, що продовжуєте жити та надіятися на краще майбутнє, не дивлячись ні на що.

2. Притримуйтесь здорового режима харчування, займаєтесь фізичними вправами та висипайтесь. Бережіть своє здоров'я, це допоможе вам пережити складні часи та уникнути додаткових проблем у майбутньому

3. Регулярно виконуйте вправи на розслаблення. Це допоможе подолати щоденний стрес. Чим більш регулярно ви практикуєте вправи на розслаблення, тим краще ви навчитесь розслаблятися. Це, в свою чергу, безпосередньо впливає на настрій та душевний спокій.

4. Говоріть про свої почуття з близькими. Коли ви ділитесь своїми переживаннями та почуттями, то зменшуєте їх тяжкість, а також вчитесь дивитись на них по-новому. Більше того, ви можете дізнатися, що інші люди переживають схожі стани.

5. Допомогайте іншим. Це можуть бути, як ваші батьки, діти, друзі або сусіди, які потребують підтримки, так і зовсім незнайомі люди, коли ви добровільно берете участь у діяльності організації, яка вам подобається. Допомогаючи іншим, ви і самі відчуєте себе набагато краще. Окрім того, це допоможе вам довести самому собі, що ви здатні впоратись зі складною ситуацією.

6. Виділіть час для улюблених занять. Щоденно виділяйте час на те, що вам подобається: спорт, музика, читання, прогулянки, рукоділля та інше. Це допоможе вам переключити увагу, відволіктися і пам'ятати про те, що навіть у складні часи можна знайти заняття, яке зробить ваше життя кращим.
#рекомендації 
#психологічнапідтримка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень