A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ІРЦ Іллінівської ОТГ

16 днів проти насильства

Дата: 07.12.2022 09:46
Кількість переглядів: 20

16 днів проти насильства

Соціальна акція «16 днів  проти гендерного насильства»

      Соціальна акція «16 днів  проти гендерного насильства» - щорічна міжнародна кампанія, яка починається 25 листопада (Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок) і триватиме до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав людини.

      Основними її завданнями є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об’єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.

Міжнародна спільнота щорічно підтримує цю акцію. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо у 1960 році.

    Щорічна акція „16 днів проти насильства” ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

    У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера,  6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

   Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства   (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

                 Повідомляємо:

група реагування патрульної поліції  оперативно виїздить  на виклики щодо домашнього насильства;

 в Україні працює національна гаряча лінія 0 800 500 335 або 116-123, дзвінки на яку з мобільного є безкоштовними;

        відповідно до діючого законодавства, особам, що потерпіли від насильства, можуть бути надані три види допомоги: психологічна, матеріальна і юридична.

 

Відеоролики:

https://youtu.be/ZGoWmM3nZAU

 https://youtu.be/TFfFHYO1kZA


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень